Najlepszy koktajl alkoholowy na urlopową ochłodę to bez dwóch zdań Pina Colada. Blog, który prezentuje trunki z wszystkich krajów, Tragos Del Mundo jest miejscem, w jakim więc musiał się pojawić taki sposób przygotowania. Pod linkiem https://www.tragosdelmundo.cl/pina-colada/ można znaleźć dokładny opis zrobienia Pina Colady a także zapoznać się z historią drinka nad wyraz dobrze wszystkim znanego. piña colada – to nazwa, jakiej nikomu nie ma potrzeby prezentować. To drink zwłaszcza popularny na Karaibach. Popularność uzyskał w pod koniec lat 70. XX wieku, za sprawą hitu Escape, w wykonaniu Ruperta Holmesa. {Sposób wykonania drinka jest prosty. Można go znaleźć na oficjalnej liście drinków International Bartenders Associaton. Będą osoby, które do podstawowego przepisu wlewają trochę więcej rumu kokosowego, co zależy od ich odczuć smakowych.

Często dodawany jest także sok z ananasa, w zastępstwie cząstek owocowych. Składniki potrzebne do zrobienia Pina Colady to: czterdzieści pięć mililitrów rumu kokosowego, czterdzieści pięć mililitrów mleka kokosowego, 90 ml soku z ananasa, a także trzy kostki lodu. Przygotowanie Pina Colady nie zajmie nikomu sporo czasu. Należy albowiem włożyć lód do miksera i wlewać poszczególne składniki kolejno: rum, mleko kokosowe plus sok ananasowy. Wszystko trzeba mieszać aż lód nie zostanie drobniutko zmiażdżony. Bez pośpiechu wlewa się cały płyn bez pianki do szklanek. I wówczas jest gotowy do spożycia.

„Przecedzony ananas” to smaczny, słodszy karaibski drink alkoholowy. Przyrządzany z białego rumu, należy podać z lodem, plastrem cytryny, jak i plasterkiem ananasa. Bardziej ekskluzywna propozycja wskazuje, że Pina Coladę podaje się w nakrojonym ananasie. Aby pozyskać aksamitną wersję trunku, wszystkie składniki warto zamieścić w blenderze. Szczegółowy przepis, umieszczony na stronie Tragos Del Mundo pozwala bezzwłocznie przyszykować najlepszy drink na wakacyjną ochłodę.

Dodaj komentarz