Promocja targów to niezwykle istotne działania, bo bez tego nikt się nie dowie o danej imprezie. Promocje trzeba przeprowadzić wybitnie mądrze aby zachęcić do dotarcia na daną imprezę. Promocja może odbywać się w różnorodny sposób. Najbardziej znanym jest użycie do tego Internetu. Tutaj jest taka dowolność że można wypromować się jedynie przez jeden serwis internetowy bądź też dużo portali. W ten sposób nie ulega wątpliwości jacy ludzie przybędą. Wiadome jest że targi to impreza na jaką organizatorzy maja nadzieje że przyjdzie dużo osób. Jeżeli jest ona płatna w owym czasie zarobią sobie na niej co zwróci im wydatki organizacji.

Promocja absorbują się w wielu przypadkach agencje marketingowe. Maja swoje doświadczenie, wiedzę i kontakty bez jakich taka impreza w pewnych momentach nie dochodzi do skutku. Targi ogólnie jako impreza są już niezwykle legendarne i nadzwyczaj lubiane, w następstwie tego warto zainwestować w producent namiotów
. Ilość osób jakie tam przychodzą zależy jedynie od tematyki targów i jakości organizacji. Im są bardziej przyjemne i z niespodziankami tym więcej ludzi przybędzie. Poza tym są od czasu do czasu dodatkiem do dni miasta czy innych imprez. Środki masowego przekazu są nadrzędnym punktem zaczepnym, jeśli chodzi o informację na temat wystaw. Nikt inny tak szeroko i w tak prędkim tempie nie poinformuje uczestników o tego rodzaju imprezie. Czasami musi się to ekspresowo odbyć albowiem w wielu przypadkach parę dni w następnej kolejności już jest wystawa. Największa popularność maja telewizja oraz Internet. Oba środki masowego przekazu rozprowadzają wiadomości niesłychanie prędko i do szerokiego grona ludzi. Dzięki temu wiadomo że wystawa będzie miała gości z wielu regionów.

Jeśli jest on niesłychanie fenomenalna to nawet przybywają na nią gości z zagranicy. Środki masowego przekazu czasem nawet relacjonują takie imprezy co powoduje że jeszcze pokaźniejsze grono osób pragnie tam być. Wszelkiego rodzaju wywiady czy zdjęcia pokazują jak ważne są takie spotkania w mieście. Ogłasza się w ten sposób że ludzie chcą wystawy oglądać. To sygnał dla miasta by przeznaczał na organizacje ich coraz większe pieniądze. Czasami zdarzają się sponsorzy to wtenczas należy ogromna część do nich. Jeżeli jednakże zawodzą rozmaite metody wtenczas organizatorzy muszą sami wszystko organizować.